Despre MineAristotel 2

Numele meu este Alina Mădălina Nistor, iar pasiunea mea este Matematica  de când mă ştiu, sau mai bine zis din prima zi în care am paşit timid la şcoală.

Lumea magică a numerelor m-a fermecat cu frumuseţea şi imensitatea ei.

Născută într-o lume a lui “Nu se poate” sau “Nu ai voie”, Matematica mi-a devenit “Universul lui Totul este posibil”.

De mai bine de 30 de ani, Matematica mi-a definit personalitatea, mi-a şlefuit inteligenţa, m-a dărâmat dar m-a şi ridicat, mi-a şters   lacrimile de pe obraz  dar mi-a şi desenat zâmbetul pe faţa, mai exact m-a însoţit pe drumul plin de gropi al vieţii.

A fost şi este “The First Love” în viaţa mea.

Am absolvit Facultatea de Matematică şi Informatică secţia Matematică şi deşi am renunţat la sistemul de învăţământ de stat, am păstrat viu contactul cu lumea fascinantă a cifrelor prin lucrul în particular cu elevii. Am ajutat benevol (şi o fac şi în present) copii care nu înţeleg matematica şi nu îşi permit plata unui profesor meditator, m-am oferit voluntar în campanii de educaţie parental sau şcolară, însă de o bucată de timp trăiesc un fenomen pe care, sincer, speram de mult timp să mi se întâmple.

La uşa casei mele sună părinţi îngrijoraţi de educaţia prichindeilor lor şi mă roagă să le arăt cum să îşi ajute micii elevi la temele la matematică .

Da! Da! Aţi citit bine!

Vin la mine părinţi care îmi spun :

  • “ Te rog, arată-mi cum să îi explic copilului meu exerciţiul asta”   

sau

  • “ Cum îl fac să înţeleagă cât mai bine exerciţiul acesta”

Iar acest fenomen nu poate decât să mă bucure şi să îmi confirme că din ce în ce mai mulţi părinţii sunt interesaţi de viitorul copiilor lor şi că acordă din ce în ce mai multă încredere educaţiei supravegheate atent de părinţi.

PS: Mă găseşti şi pe Facebook la adresa: https://www.facebook.com/alinamadalina.nistor

Leave a Reply

Your email address will not be published.